Silivri düğün fotoğrafı çekimi açısından keyifli seçenekler sunuyor.

Bu kadar güzel ernejileri olduğunu skype aracılığı ile ilk konuştuğumuzda hissetmiştim ancak bu enerjinin yerini bu denli güzel düğün fotoğraflarına bırakacağını tahmin edememiştim.

Nisan ayında başladı yolculuğumuz Derya & Serkan ile. Klasik teklif, bilgi verme aşamalarından sonra lokasyon açısından birbirimize uzak olduğumuz ve bir toplantı organize etmek zor olacağı için Skype aracılığı ile çekim planımızı yaptık. Düğün fotoğrafı çekimimizi 5 Temmuz tarihinde Silivri’de yapmaya karar verdik.

5 Temmuz sıcak bir gündü, Beylikdüzü’nden yaptığım aktarma ile Silivri’ye doğru yol almaya başlamıştım. Yaklaşık bir saatlik otobüs yolculuğundan sonra otogarda Derya & Serkan ile buluştuk. İlk durağımız çoğu zaman olduğu gibi kuafördü.

Düğün ile aynı gün çekim yapmadığımız için birden fazla mekan gezebilme şansımız vardı. İşte bu güzel yaz gününde yeşil alanlardan, deniz kenarına, ayçiçeği tarlalarına, tren raylarına, eski istasyona kadar uzanan çekimimimizin hikayesi…

silivri düğünNasıl tanıştınız ? Kısaca hikayenizi anlatmanızı istesek…

Soğuk bir kış günü ortak arkadaşlarımızın olduğu ortama kırmızı montumla gelmiştim ve daha o anda Serkan evleneceği kadının ben olacağımı hissetmiş. İnsan senin gözlerine bakarak yaşlanmaz demişti o gece bana ve biz o yolda ilerliyoruz el ele, bakalım yaşlanacak mı…

Taksim de çok sevdiğimiz bir mekan Leb-i Derya… Sanki ismi bana özel gibi o gece de çok özeldi bizim için.. Serkan heyecanlı yerinde duramıyor kıpır kıpır,ben ise hazırlıklı ama bir o kadar da şaşkın, İstanbul’un o muhteşem manzarası karşısında havada bir evet sözcüğü, aşık aşık sırıtan ve birbirine sarılan bir çift..

Evlilik denince ?

Evlilik zeytinyağlı yaprak sarması misali; hazırlık aşaması, sarması uzun ve meşakkatli ama pişince de tadından yenmiyor 🙂

Dış mekan çekimine nasıl karar verdiniz ?

İkimiz de doğa aşığıyız, yapaylıktan, abartıdan uzak herşey bizi kendine çekiyor. Deniz, yeşillikler ve ayçiçek tarlaları en doğal, en eğlenceli ve en mutlu karelerimizi verebileceğimiz konseptti.

silivri düğünÇekim tüm hızıyla devam ediyordu, atmosfer, ışık, Derya & Serkan’ın enerjileri müthişti. Karınlar acıkmaya başladığı için minik bir yemek molası vererek çekimimize devam ettik.

Fotoğraf çekimi için deniz kenarına indiğimizde mavi ve yeşilin birleşimi kucakladı bizleri. Eski iskele ve şemsiyeleride kullanarak deniz çekimimizi tamamladık.

Pencereden süzülerek gelen ışığın portre fotoğraflarına etkisini her zaman sevmişimdir. Fotoğraf çekimimize birazda iç mekanda devam ettik.

Ve sırada ayçiçek tarlaları… Ayçiçek tarlaları fotoğraf çekimi için inanılmaz bir görsellik sağlıyor. Derya & Serkan ile tarlayı görür görmez arabayı durdurduk ve birden kendimizi ayçiçeklerinin içinde bulduk.

silivri düğünTren rayları sahip olduğu derinlik ile perspektif fotoğraf için harika malzeme sunarlar. İşte bu perspektif Derya & Serkan’ın enerjisi ile birleşince harika kareler yakalamak kaçınılmaz oldu.

Terkedilmiş binalar… Yaşanmışlık hissi… Kimbilir kaç kişi bu istasyondan hareket eden trenlerle yolculuğa çıktı. Serkan ile istasyon üzerine konuşurken, ailesinin Silivri’ye ilk geldiği yerin burası olduğundan bahsetti, uzun bir tren yolculuğunun ardından bu istasyona ayak basmaları ile başlamış yeni hayatları. Özetle Serkan için ayrı bir anlamı vardı çekim yaptığımız istasyonun.

İstasyonun ambar kısmı ve içeri süzülen ışık… Bir fotoğrafçı daha ne ister.

silivri düğünHarika mekanlar, müthiş bir hava, ayçiçek tarlaları ve en önemlisi güzel bir dostluk. 5 Temmuz günü gerçekleştirdiğim düğün çekiminden bana kalanlar böyleydi. Dostlarım Derya & Serkan’a bir ömür boyu mutluluklar diliyorum… Nice mutlu anlarını birlikte ölümsüzleştirebilmek dileğiyle.


Kuaför : Şermin Tuncel (Matmazel Kuaför Silivri) | Makyaj : Kader Köker | Gelinlik : Akay Premium | Damatlık : Damat | Gelin Buketi : Çağlar Çiçek

Yorumlar